top of page
The Who's Tommy.png

He's got crazy flipper fingers
Never seen him fall
That deaf, dumb and blind kid
Sure plays a mean pinball

De bijzondere reis van een jongen - van pijn naar triomf - in een zintuiglijke rock-'n-roll-ervaring.

Tommy is een rockopera van The Who, geschreven door Pete Townshend. Het verhaal gaat over Tommy Walker, een doofstomme en blinde jongen die getuige is van de moord op zijn moeder’s minnaar door zijn vader, die terugkeert van de Eerste Wereldoorlog. Zijn ouders dragen hem op om te zwijgen over de moord, waardoor Tommy zich afsluit van de buitenwereld. Tommy’s onderbewustzijn onthult zichzelf en lanceert hem in een spirituele reis door zijn binnenste, waarin hij leert alle fysieke gevoelens als muziek te interpreteren. Tommy ontdekt zijn talent en wordt uiteindelijk een beroemde flipperkampioen. 

Gebaseerd op het iconische
rockconceptalbum uit 1969, is The Who's Tommy een opwindend verhaal over hoop, genezing en de menselijke geest. Het verhaal van de flipperende, dove, stomme en blinde jongen die zijn tegenslagen overwint, heeft het publiek al meer dan 40 jaar geïnspireerd, verbaasd en in verwarring gebracht. Deze vijfvoudig Tony Award-winnende musical werd door Des McAnuff naar het podium vertaald in een energiek, uniek theatrale voorstelling.

We kijken er naar uit in 2025 deze voorstelling op de planken te brengen! Samen met regisseur
Geertje Hochstenbach en muzikaal leider Jelle Ruijssenaars maken we een prachtige, eigentijdse vertaling van deze voorstelling. Dit wil je niet missen!

Kom auditie doen!

Je kunt je hieronder aanmelden voor de audities op 13, 14, 19 of 20 maart 2024. Inschrijven kan t/m 3 maart.

De auditie zal als een groepsauditie worden vormgegeven, die ongeveer anderhalf uur duurt. Tijdens deze auditie zul je zowel een voorbereid nummer laten horen, als wel aan de slag gaan met dans en beweging. Je kunt kiezen uit een aantal nummers uit het stuk, die je in het Engels zult zingen. De voorstelling zal uiteindelijk in het Nederlands gespeeld en gezongen worden.​

Na je aanmelding ontvang je meer informatie.

Praktische informatie

  • We repeteren iedere dinsdag van 19:30 tot 22:00 in Basisschool de Borne in Tilburg (Grebbe 40, 5032 RT Tilburg). Let op, deze locatie kan tijdens het repetitieproces nog wijzigen.

  • De voorstellingen worden naar verwachting eind maart/begin april 2025 gespeeld.

  • Op deze website vind je de globale projectplanning. Check van tevoren of je alle data kunt en of je commitment kunt geven overal bij te zijn. Dit geldt ook werkdagen en activiteiten zoals Festival On Stage.

  • Deelnamekosten: €363,- per deelnemer.

  • Selectie vindt plaats op basis van auditie. Er is maximaal plaats voor 25 deelnemers.

  • Bij het uitvoeren van onze activiteiten verwerken wij persoonsgegevens. In de Privacyverklaring op deze website kun je lezen welke persoonsgegevens On Stage verwerkt. 

The Who's Tommy (1).png
bottom of page