top of page
we aren't kids anymore.png

HOE DOE JE DAT, VOLWASSEN WORDEN?

Hoe houd je vast aan je dromen en idealen die je had als kind, terwijl de realiteit van volwassenheid zo anders is dan je dacht? Hoe herpakken we ons na teleurstellingen?
Hoe gaan we om met de verantwoordelijkheden die bij volwassen zijn horen?

2023 wordt een bijzonder jaar voor On Stage! Na een aantal gekke jaren is het tijd om de volgende stap te maken. We zijn dan ook blij dat we in Jelle Ruijssenaars een nieuwe muzikaal leider hebben gevonden en weer van start kunnen.

 

In 2023 presenteert On Stage de productie 'We Aren't Kids Anymore'! De muziek van Drew Gasparini heeft een lekkere pop sound en vormt de basis voor dit nieuwe muziektheater stuk. Muziek is de bodem van dit project: het stuk zal vrijwel geheel doorgecomponeerd zijn (en hertaald worden in het Nederlands). Een mooie kans voor onze nieuwe muzikaal leider Jelle Ruijssenaars om op zoek te gaan naar een nieuwe ‘On Stage sound’. Samen met Geertje Hochstenbach vormt hij het artistiek team van On Stage. Om het af te maken gaan we op zoek naar een band die een rauw randje kan geven aan onze sound.

Het verhaal gaat over 8 personages in een zoektocht die we allemaal herkennen: hoe doe je dat, volwassen worden? Blijf je dicht bij jezelf? Hoe gaan we om met tegenslag en hoe krabbelen we weer op? Hoe houd je vast aan je dromen en idealen die je had als kind, terwijl de realiteit van volwassenheid zo anders is dan je dacht? En hoe gaan we om met de verantwoordelijkheden die bij volwassen zijn horen?

De personages worden gedubbeld: er is een jongere en een oudere versie van ieder personage (16 spelers). We zien deze personages een ontwikkeling doormaken, waarbij de onderlinge relaties zich langzaam verder ontvouwen. Je gaat veel met je ‘dubbel’ spelen om het personage helder te krijgen. Met zijn tweeën geef je dan 1 personage vorm. Het toffe is dat ons artistiek team zelf het stuk aan het schrijven is, dat geeft ruimte om iedereen een (zoveel mogelijk) gelijkwaardig aandeel te geven.

Omdat muziek veel meer zegt, luister naar de nummers van Drew Gasparini!

"And just like that you feel lost
Trying to figure out just where to go
What can you do when you’re tossed
In the middle of this so called normal
With the little you know
No more time for games
And every day’s the same just as before
Closer to understanding
We aren’t kids anymore”

Kom auditie doen!

Praktische informatie

Je kunt je hieronder aanmelden voor de audities op 6 of 7 maart. Inschrijven kan t/m 1 maart.

Het zijn individuele audities van ongeveer een kwartier. Je kunt kiezen uit een aantal nummers uit het stuk, die je in het Engels zult zingen. De voorstelling zal uiteindelijk in het Nederlands gespeeld en gezongen worden.

Na je aanmelding ontvang je meer informatie.

  • We repeteren iedere dinsdag van 19:30 tot 22:00 in Cultuur BSO Monopole (Langestraat 13, 5038 SB, Tilburg).

  • De voorstellingen worden naar verwachting in de eerste helft van november 2023 gespeeld.

  • Op deze website vind je de globale projectplanning. Check van tevoren of je alle data kunt en of je commitment kunt geven overal bij te zijn.

  • Deelnamekosten: €242,- per deelnemer.

  • Selectie vindt plaats op basis van auditie. Er is maximaal plaats voor 16 deelnemers.

  • We zijn gedurende het proces nog aan het maken. Zo moeten er nog vertalingen worden geschreven en zullen mogelijk ook later nog enkele muzikale veranderingen plaatsvinden. Dit moet bij je passen, omdat het ook flexibiliteit vraagt.

  • Bij het uitvoeren van onze activiteiten verwerken wij persoonsgegevens. In de Privacyverklaring op deze website kun je lezen welke persoonsgegevens On Stage verwerkt. 

Download het repetitieschema

Download het huishoudelijk reglement

bottom of page